Locaties

Buitenplaats Kasteel Wijlre

Adres

Kerkpad 1
6321 PX Wijlre

Omschrijving

Kasteel Wijlre is een buitenplaats voor cultuur en landschap. Op de buitenplaats komen hedendaagse kunst en architectuur samen met cultureel erfgoed en natuur, en zijn vijf eeuwen met elkaar verweven; het kasteel uit de zeventiende eeuw, het Koetshuis uit de achttiende eeuw, het ontwerp van de kasteeltuinen uit de negentiende eeuw, de permanente kunstwerken in het park uit de twintigste eeuw, het kunstpaviljoen Hedge House en de hedendaagse kunsttentoonstellingen uit de eenentwintigste eeuw.

Buitenplaats Kasteel Wijlre organiseert tentoonstellingen, interdisciplinaire projecten, events en educatieve activiteiten in het Hedge House, het Koetshuis en de tuin. Gerenommeerde kunstenaars als Richard Long, Tony Cragg, Ben Akkerman, Donald Judd, Stephen Wilks, Michel François, Marlene Dumas en Christian Jankowski zijn in het Hedge House en het Koetshuis in wisselende solo- en groepstentoonstellingen getoond.

Buitenplaats Kasteel Wijlre is gelegen in de heuvels van Zuid-Limburg.

Buitenplaats Kasteel Wijlre ligt midden in het Limburgse heuvelland op circa 20 minuten rijden van Maastricht, Heerlen en Aken (Duitsland).

Bezoekadres: Kerkpad 1, 6321 PX Wijlre
Navigatie: Kerkpad, Wijlre of In de Beemden, Wijlre

De entree van buitenplaats Kasteel Wijlre bevindt zich aan de linkerkant van het Kerkpad. Aan het eind van deze weg kunt u tevens gratis parkeren bij de visvijver en de sportvelden. Het Kerkpad ligt tussen buitenplaats Kasteel Wijlre en de Brand Bierbrouwerij in.

Overzicht locaties

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit