English
News

Kaartverkoop van start!

Op 16 april 2018 gaat de kaartverkoop van de 37ste editie van het Orlando Festival van start. De programmering bevat ‘Goud van Oud’ en veel nieuwe ontdekkingen!

Orlando 2018 presenteert een zo evenredig mogelijk aandeel muziek uit de barok (o.a. Vivaldi’s Vier Jaargetijden, een van zijn fagotconcerten en veel Bach!), de klassieke periode, de romantiek, de twintigste eeuw en de 21ste eeuw. En bij dit alles is er ook nog veel aandacht voor Nederlandse kamermuziek.

Nederlands beroemdste levende componist Louis Andriessen staat in 2018 centraal: 23 van zijn kamermuziekwerken worden uitgevoerd door 21 van de 29 Orlando musici. De composities omvatten een periode van 60 jaar: van vroeg werk uit de jaren 1957 tot aan zijn nieuwste orgelwerk uit 2017!

Louis Andriessen zal enkele dagen op Orlando aanwezig zijn, om met de Orlando musici te repeteren. Bovendien voeren we het Septet van zijn leraar Kees van Baaren uit, alsmede  twee werken van zijn voormalig student Martijn Padding. De Orlando musici zullen een CD opnemen met een selectie uit zijn kamermuziek, zoals dat eerder is gebeurd met de werken van Oscar van Hemel*. Over enkele maanden zal de Mahler CD van Gruppo Montebello met opnames uit Orlando 2015 (Vierde Symfonie) en Orlando 2016 (Kindertotenlieder) verschijnen.

Het wordt een festival met ongekend veel slagwerk (Voor Andriessen en voor Mahler, maar ook voor Bartók’s fameuze Sonate voor twee pianisten en twee slagwerkers).

Axel Everaert leidt als vanouds de vocale Masterclass, later in het festival aangevuld door tenor Marcel Reijans, die samen met Ludwig Mittelhammer en Gruppo Montebello o.l.v. Henk Guittart Mahler’s Das Lied von der Erde zal uitvoeren.

Kijk voor een volledig overzicht van de programmering van Orlando Festival 2018 op de website**.

*    Zie: https://www.etcetera-records.com/album/668/chamber-music.
**  Zie: https://www.orlandofestival.nl/programma/

Overzicht

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit