English
News

Kaartverkoop van start

De kaartverkoop van de 21 namiddag- en avondconcerten is van start. Online kunnen er kaarten gekocht worden voor de diverse concerten. Tijdens het festival is er ook een dagelijkse kassa geopend op hoofdfestivallocatie Rolduc.

De Orlando concerten (naast de 21 middag- en avondconcerten vinden er 23 regioconcerten plaats) richten zich op een breed publiek om het kamermuziekgenre optimaal onder de aandacht te brengen. Daarom worden de concerten ook inhoudelijk gevarieerd geprogrammeerd. Met het oogmerk om breder in de provincie aanwezig te zijn, wordt in toenemende mate samengewerkt met culturele organisaties, zoals Parkstad Limburg Theaters Kerkrade, Theater aan het Vrijthof Maastricht en Kloosterbibliotheek Wittem. De Orlando regioconcerten zijn over tientallen locaties in Zuid Limburg verspreid.

Het Orlando Festival 2019 biedt de deelnemers en luisteraars maar liefst 20 uur luistergenot, met gevarieerde kamermuziek uit 4 eeuwen. Dertig gerenommeerde solisten en kamermusici uit tien landen voeren werken uit van 42 componisten uit 13 landen. Van solo composities (voor piano, viool, harmonium, cello, contrabas, harp, fluit, orgel), via duo, trio, kwartet, kwintet, sextet en octet tot en met de 18 musici van Gruppo Montebello, dit jaar met medewerking van de Australische violist Kristian Winther, die het monumentale vioolconcert van Max Reger zal uitvoeren, en van de beroemde Duitse sopraan Anna Lucia Richter, die liederen van Alban Berg en Anton Webern zal zingen. Voor de uitvoering van Psalm 23 van Alexander Zemlinsky voegen 20 zangers van Theaterkoor Opera Zuid zich bij Gruppo Montebello.

Grote namen uit de barok (Bach, Vivaldi, Telemann), de klassieke periode (Mozart, Beethoven, Schubert), de romantiek (Borodin, Liszt, Mendelssohn, Schumann, Grieg, Chopin, Rimsky-Korsakov, Brahms, Tsjaikovski, Saint-Saëns), de 20ste eeuw (Bartók, Schönberg, Webern, Berg, Sjostakovitsj, Messiaen) worden geflankeerd door minder bekende maar daarom niet minder interessante collegae.

Bijzondere aandacht is er voor de recentelijk overleden bijzondere Nederlandse componist Hans Kox (1930-2019), die met 14 representatieve en gevarieerde werken terecht in de schijnwerpers staat. Andere gepresenteerde Nederlandse componisten zijn Gerrit Jan van Eijken, Otto Ketting, Patrick van Deurzen en Maria Alejandra  Castro Espejo.

Het is ook mogelijk om een overnachting in hoofdfestivallocatie Rolduc te boeken. Kijk bij deelnemen & bezoeken voor meer informatie. 

Overzicht

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit