English
News

Jury Orlando Concours 2017

De jury van het Orlando Concours 2017 is bekend. Dit jaar zal het concours weer georganiseerd worden voor internationale jonge strijkkwartetten.

 

Na drie zeer geslaagde edities van het nieuwe internationale Orlando Concours voor kamermuziekensembles (de opvolger van het Charles Hennen Concours) in 2014 (strijkkwartet), 2015 (pianotrio) en 2016 (gemengde ensembles van 3 tot 6 musici) is in 2017 de beurt weer aan de jonge internationale strijkkwartetten.

Een jury bestaande uit voorzitter Stefan Metz (Nederland, violoncello, oprichter van het Orlando Festival en het Orlando Kwartet), Viola de Hoog (Nederland, violoncello, Schoenberg Kwartet), Gina McCormack (Verenigd Koninkrijk, viool, Sorrel Quartet), James Austin Smith (Verenigde Staten, hobo, Tertulia Ensemble) en Catherine Yates (Verenigd Koninkrijk, viool/altviool, Sorrel Quartet) zal uit de aanmeldingen een selectie maken van maximaal 9 kwartetten die door een gevarieerd programma te laten horen in drie rondes op Rolduc en een finale in Heerlen naar de drie te vergeven prijzen zullen dingen.

Behalve geldprijzen worden aan alle finalisten de masterclass van het Festival aangeboden. Voor de 1e prijswinnaar wordt in het volgende seizoen een winnaarstournee verzorgd, met onder andere een optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Bovendien krijgt een van de finalisten een geheel verzorgd tiendaags verblijf in de masterclasses op het Duitse kasteel Weikersheim aangeboden.

 

Overzicht

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit