English
Deelnemen en Bezoeken

Orlando Zang

Zangeressen en zangers zijn van harte welkom op het Orlando Festival! Amateurs van alle leeftijden en niveaus, conservatoriumstudenten of jonge professionals (die laatste categorie komt dan in de masterclass). Kies zelf hoeveel dagen je wilt deelnemen en hoeveel lessen je wilt volgen.

Spelen in een ensemble, zingen, genieten van concerten en lessen, prachtige kamermuziek beluisteren, interessante gesprekken voeren met gelijkgestemde mensen: jong en oud ontmoeten elkaar op het Orlando Festival!

Zangeressen en zangers zijn van harte welkom op het Orlando Festival!
Amateurs van alle leeftijden en niveaus, conservatoriumstudenten en jonge professionele zangers (die laatste categorie komt dan in de masterclass).
Kies zelf hoeveel dagen je wilt deelnemen en hoeveel lessen je wilt volgen.

Spelen in een ensemble, zingen, genieten van concerten en lessen, prachtige kamermuziek beluisteren, interessante gesprekken voeren met gelijkgestemde mensen: jong en oud ontmoet elkaar op het Orlando Festival. Alle deelnemers (met overnachting) verblijven tijdens het festival in de prachtige historische abdij Rolduc, omgeven door mooie tuinen. Alle hotelkamers en repetitieruimtes bevinden zich in dit oude abdij complex. De deelnemers verblijven op basis van volpension op Rolduc. Iedereen ontmoet elkaar dus ook tijdens de maaltijden, bij de les of al luisterend bij een masterclass of concert. Dit zorgt mede voor de ontspannen en unieke Orlando sfeer. Na de concerten kan in hotelbar ‘De verloren zoon’ in de gewelven van Rolduc samen met de Orlando musici en de andere deelnemers gepraat worden over de muzikale belevingen en ervaringen van de dag.

 

Vanzelfsprekend kun je tijdens je  verblijf  alle Orlando activiteiten op Rolduc bezoeken, zoals workshops en lezingen. Iedere middag is er een namiddagconcert om 16.30 uur in de Aula Minor van Rolduc en elke avond is er een avondconcert op een podium in de regio, waar de musici, soms samen met de deelnemers aan de Masterclasses, een gevarieerd repertoire ten gehore brengen. Een bus zal tussen Rolduc en de concertlocaties Wittem en Maastricht heen en weer reizen, kosten zijn € 2,50 per persoon.

Het Orlando Festival staat bekend om de hoogwaardige lessen en uitvoeringen, en om de gemoedelijke sfeer. Tussen de repetities en lessen door kun je ook de Masterclass kamermuziek bezoeken. Alle lessen zijn toegankelijk voor publiek, evenals sommige repetities van de uitvoerende musici.

Masterclass deelnemers (voor zangers tot maximaal 35 jaar oud, gemeten op 1 september 2020) volgen de cursus gedurende de gehele periode (13 – 23 aug) voor een vaste bijdrage van € 800,-.  Hiervoor ontvang je 6 lessen. Het Orlando Festival hanteert een sterk gereduceerd tarief van € 800,– per persoon voor conservatoriumstudenten en jonge professionele musici. Voor dit bedrag ontvang je alle lessen en toegang tot de 20 Orlando concerten. Tevens omvat het de kosten van verblijf, inclusief drie buffetmaaltijden per dag. (De werkelijke kosten liggen natuurlijk veel hoger, het Orlando Festival bevordert op deze wijze de kamermuziek en de talentontwikkeling met hulp van fondsen en sponsoren.)

Masterclass Zang arrangement  € 800,-

 • Verblijf op een tweepersoons-economy kamer;
 • Incheck tussen 10 – 12 uur op 13 augustus 2020;
 • 10 overnachtingen (incl. toeristenbelasting);
 • Ontbijt, lunch en diner op basis van buffet
 • 6 lessen bij Axel Everaert (tenor) en Charly Delbecq (piano);
 • Coaching in houding, onderlinge communicatie en podiumvrees, op aanvraag;
 • Optreden op diverse regioconcerten van het Orlando Festival 2020;
 • Dagelijks gebruik van een lesblok repetitieruimte (eventueel met piano/vleugel);
 • Mogelijkheid tot het boeken van een (gratis) extra lesblok repetitieruimte (ook individueel);
 • Toegangspas tot alle festivalactiviteiten op Rolduc;
 • Toegangskaarten voor de namiddagconcerten, iedere dag om 16.30 uur op Rolduc;
 • Toegangskaarten voor alle avondconcerten van Orlando 2020;
  (Er is desgewenst vervoer naar de avondconcerten van Wittem en Maastricht per tourbus, retour à € 2,50 (niet inbegrepen) per persoon per concert)
 • Uitchecken voor 10.00 uur op de laatste festivaldag, 23 augustus 2020

Extra mogelijkheden:
Mogelijkheid tot het boeken van een eenpersoons-hotelkamer. Meerkosten zijn € 150,-.Het arrangement kost dan € 950,-.
Het is daarnaast mogelijk om privé les(sen) te krijgen van een Orlando musicus. Deze lessen kosten € 67,50 per les van 75 minuten.

Tarieven

Dagarrangement (p.p. per nacht voor volwassen amateurs)
Comfort 1 persoons € 175,-
Comfort 2 persoons € 160,-
Economy 1 persoons € 150,-
Economy 2 persoons € 145,-

Een deelnemer betaalt per festivaldag. Bij een festivaldag is inbegrepen:

 • Verblijf op basis van volpension (op een comfort of economy kamer);
 • Één overnachting met ontbijt (incl. toeristenbelasting);
 • Dagelijks gebruik van een lesblok repetitieruimte (eventueel met piano/vleugel);
 • Toegangspas tot alle festivalactiviteiten op Rolduc;
 • Toegangskaart voor het namiddagconcert om 16.30 uur op Rolduc;
 • Toegangskaart voor één van de avondconcerten van die avond (Er is desgewenst vervoer naar de avondconcerten in Wittem en Maastricht per tourbus, retour à € 2,50 (niet inbegrepen) per persoon per concert).

Masterclass deelnemers (voor zangers tot maximaal 35 jaar oud, gemeten op 1 september 2020) volgen de cursus gedurende de gehele periode (13 – 23 aug) voor een vaste bijdrage van € 800,-. Hiervoor ontvang je 6 lessen. Het Orlando Festival hanteert een sterk gereduceerd tarief van € 800,– per persoon voor conservatoriumstudenten en jonge professionele musici. Voor dit bedrag ontvang je alle lessen en toegang tot de 20 Orlando concerten. Tevens omvat het de kosten van verblijf, inclusief drie buffetmaaltijden per dag. (De werkelijke kosten liggen natuurlijk veel hoger, het Orlando Festival bevordert op deze wijze de kamermuziek en de talentontwikkeling met hulp van fondsen en sponsoren.)

Lees hier meer over de festivallocatie en de verschillende type kamers. Festivallocatie hotel Abdij Rolduc

Schrijf je nu hier in!

Inschrijving is mogelijk vanaf 1 februari 2020.

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit