English
News

Behn Kwartet wint Orlando Concours 2017

Gisteravond heeft het Behn Kwartet (musici uit Nederland, Groot-Brittannië en Nieuw Zeeland) de eerste prijs, de Charles Hennen Prijs, van het Orlando Concours 2017 gewonnen. Dit jaar werd het concours uitgeschreven voor internationale strijkkwartetten. Tijdens de drukbezochte finale, die in de Limburgzaal van Parkstad Limburg Theater Heerlen werd gehouden, gaf het Behn Kwartet indrukwekkende vertolkingen van de allerlaatste compositie van Sir Peter Maxwell-Davies uit 2016 en van het tweede strijkkwartet, ‘Intieme Brieven,’ van Janáček.

De tweede prijs, de Sena Performers Prijs, ging naar het Duitse Pierrot Kwartet. De derde prijs werd gewonnen door het Franse Yako Kwartet. Een vierde prijs, aangeboden door Jeunesses Musicales Duitsland, werd uitgereikt aan het Alauda Kwartet (Servië/Slovenië, Spanje, Italië, Japan). Aan alle finalisten werd een volledig betaalde masterclass tijdens dit Orlando Festival aangeboden als onderdeel van hun prijs. Dat betekent dat u de winnaar van het concours, het Behn Kwartet, maar ook het Yako Kwartet en het Alauda Kwartet  kunt beluisteren in de masterclasses van het Orlando Festival op Rolduc. Daarnaast spelen ze ook allemaal op diverse namiddagconcerten op Rolduc, in de avondconcert-serie en op diverse regioconcerten. Het Behn Kwartet keert terug in Nederland voor de Orlando winnaarstournee in het seizoen 2018-2019, met concerten in Den Haag, Amsterdam (Kleine Zaal Concertgebouw), Heerlen en diverse andere concertzalen in het land.

De jury was zeer onder de indruk van de kwaliteit en inzet van de deelnemers aan het concours. Over hun ervaring als juryleden, zeggen zij:

“It has been a real pleasure spending the last three days in the company of these fine young musicians. The atmosphere has been positive and supportive throughout and there has been much playing of a very high standard. It’s a special feature of the Orlando Competition that all the quartets get to perform in festival concerts and master classes continue their development in this way. Members of the jury are very much enjoying now working with these promising young ensembles in Rolduc abbey.”

Overzicht

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit