Abdij Hotel en Conferentieoord Rolduc

Het Orlando Festival is sinds 1982 verbonden met festivallocatie Rolduc. Deze unieke locatie draagt bij aan de unieke Orlando ervaring.

Wie het voorplein van Rolduc in Kerkrade betreedt, proeft 900 jaar geschiedenis. Het complex, inclusief de binnentuinen en talloze bijgebouwen, heeft een oppervlakte van 8,5 hectare, terwijl het gehele terrein inclusief de eigen wijngaard en omringende landerijen in totaal circa 35 hectare omvat.

Geschiedenis

Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van ons land.

In de geschiedenis van de abdij zijn vijf perioden aan te wijzen:

  • 1e Rolduc (1104-1796): abdij
  • 2e Rolduc (1831-1840): kleinseminarie bisdom Luik
  • 3e Rolduc (1843-1946): befaamd internaat voor Nederland en daarbuiten
  • 4e Rolduc (1946-1971): kleinseminarie bisdom Roermond
  • 5e Rolduc (1970-heden): grootseminarie van het bisdom Roermond (sinds 1974) en conferentieoord Rolduc.

Het seminarie neemt nog steeds een deel van het abdijcomplex in beslag.

De omgeving

Rolduc ligt midden in het prachtige Zuid-Limburg, tegen de grens met Duitsland en op een steenworp afstand van België. Steden als Maastricht, Heerlen, Aken en Valkenburg zijn gelegen op minder dan een half uur rijden.

In de directe omgeving van Rolduc kunt u via de verschillende wandel- en fietsroutes prachtige natuurgebieden als het Wormdal of de Anstelvallei met zijn hellingbossen, monumentale hoeves, kristalheldere beek en weidse uitzichten over stuwmeer de Cranenweyer bereiken.

De regio Parkstad Limburg (Kerkrade, Heerlen, Landgraaf, Brunssum, Nuth, Voerendaal en Simpelveld) biedt een ruim aanbod aan attracties, evenementen en bezienswaardigheden.

Rolduc tijdens Orlando Festival

Tijdens Orlando zijn alle faciliteiten van Hotel en Conferentieoord Rolduc beschikbaar voor het festival.

In het complex bevinden zich 160 hotelkamers, verdeeld over 2 kamer types: 2-sterren economy kamers met gedeelde badkamer en 3-sterren comfort kamers met eigen badkamer, telefoon en televisie. Ook bevinden zich in het complex 20 zalen, die ten tijde van het Orlando Festival als repetitieruimte en masterclass-ruimte worden gebruikt, waarbij vooral de prachtige Rococo Bibliotheek een bezoek waard is.

Alle deelnemers, musici en bezoekers ontbijten, lunchen en dineren in de grote eetzaal op basis van een buffet. In de sfeervolle Kloosterbrasserie De Kanunnik en -bij mooi weer- op het centrale terras kunt u overdag terecht. ’s Avonds is de hotelbar ‘de Verloren Zoon’ geopend.

Rolduc beschikt over verschillende soorten hotelkamers.

Comfort kamer (hoofdgebouw)
Een hotelkamer op drie-sterrenniveau, met eigen badkamer met toilet en douche of bad, televisie, telefoon en gratis wifi.

Comfort kamer (Hoeve Zuid)
Een aantal comfort kamers bevinden zich in het gebouw Hoeve Zuid, de boerderij direct naast het hoofdgebouw. Deze kamers hebben dezelfde voorzieningen als de comfort kamers in het hoofdgebouw.

Economy kamer
Een sobere nette twee-sterren hotelkamer, met wastafel en/of douche en gratis wifi. Douche en toilet bevinden zich in gezamenlijke ruimtes op de gang (heren en dames gescheiden).

Veel gestelde vragen

Toegankelijkheid

Er is een lift aanwezig

Parkeren

Gratis parkeerplaatsen zijn aanwezig

Gehandicapten

Rolduc beschikt niet over specifieke gehandicaptenvoorzieningen. Mocht u een rolstoelgebruiker zijn of anderszins extra voorzieningen nodig heeft, dan kunt u contact opnemen met ons via info@orlandofestival.nl en dan kijken we samen wat mogelijk is.

Internet

In het hoofdgebouw is gratis wifi, zowel in de zalen als in de hotelkamers.

Routebeschrijving

Rolduc Kerkrade
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade
www.rolduc.com

Lees hier wat andere gasten vonden van hun verblijf in Rolduc via Tripadviser.

Routebeschrijving per trein en bus:

Vanuit Nederland

  • Naar station Kerkrade-Centrum. Per taxi naar Rolduc.
  • Naar station Heerlen, vandaar per taxi of bus naar Rolduc.

Klik voor de openbaar vervoer planner.

Vind hier Abdij Rolduc op Google Maps om zo lopend (+/- 20 min.) vanaf het station Kerkrade Rolduc te bereiken.

Plan je route

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit