English

Abdij Rolduc

Het Orlando Festival is sinds 1982 onlosmakelijk verbonden met festivallocatie Rolduc. Deze unieke locatie draagt bij aan de unieke Orlando ervaring. Hoe komt dat zo?

Wie het voorplein van Abdij Rolduc in Kerkrade betreedt, proeft direct 900 jaar geschiedenis. Het complex, inclusief de binnentuinen en talloze bijgebouwen, heeft een oppervlakte van 8,5 hectare, terwijl het gehele terrein inclusief de eigen wijngaard en omringende landerijen in totaal circa 35 hectare omvat.

Geschiedenis

Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van ons land.

In de geschiedenis van de abdij zijn vijf perioden aan te wijzen:

  • 1e Rolduc (1104-1796): abdij
  • 2e Rolduc (1831-1840): kleinseminarie bisdom Luik
  • 3e Rolduc (1843-1946): befaamd internaat voor Nederland en daarbuiten
  • 4e Rolduc (1946-1971): kleinseminarie bisdom Roermond
  • 5e Rolduc (1970-heden): grootseminarie van het bisdom Roermond (sinds 1974) en conferentieoord Rolduc.

Het seminarie neemt nog steeds een deel van het abdijcomplex in beslag.

De omgeving

Abdij Rolduc ligt midden in het prachtige Zuid-Limburg, tegen de grens met Duitsland en op een steenworp afstand van België. Steden als Maastricht, Heerlen, Aken en Valkenburg zijn gelegen op minder dan een half uur rijden. U kunt hier dus grenzenloos genieten!

In de directe omgeving van de abdij kunt u via de verschillende wandel- en fietsroutes prachtige natuurgebieden als het Wormdal of de Anstelvallei ontdekken. Het befaamde Zuid-Limburgse Heuvelland is binnen handbereik.

De regio Parkstad Limburg (Kerkrade, Heerlen, Landgraaf, Brunssum, Nuth, Voerendaal en Simpelveld) biedt een ruim aanbod aan attracties, festivals, evenementen en bezienswaardigheden. In 2016 heeft deze regio zelfs de Tourism for Tomorrow Award 2016 gewonnen: de hoogste toeristische onderscheiding ter wereld!

In de abdij zelf geniet u vooral van de rust die past bij deze locatie.

Abdij Rolduc tijdens Orlando Festival

Tijdens het Orlando Festival zijn alle faciliteiten van dit hotel- en conferentieoord beschikbaar voor het festival.

In het complex bevinden zich 160 hotelkamers, verdeeld over 2 kamer types: 2-sterren economy kamers met gedeelde badkamer en 3-sterren comfort kamers met eigen badkamer, telefoon en flatscreen tv. Daarnaast bevinden zich in het gebouw 20 (ten tijde van het Orlando Festival als repetitieruimte ingerichte) zalen.

In de Aula Major (de grote concertzaal) en de Aula Minor (de kleine concertzaal) worden dagelijks concerten georganiseerd. Er wordt ook een avondconcert gegeven in de historische abdijkerk van Rolduc.

In de grote eetzaal ontbijten, lunchen en dineren alle deelnemers, musici en bezoekers op basis van een buffet.  In de sfeervolle Kloosterbrasserie De Kanunnik en op het centrale terras kunt u ook overdag terecht. ’s Avonds is hotelbar ‘de Verloren Zoon’ geopend.

Rolduc beschikt over verschillende soorten hotelkamers.

Comfort kamers (hoofdgebouw)
Dit zijn comfortabele hotelkamers op drie-sterrenniveau met een eigen badkamer met toilet en douche of bad, slaapkamer, flatscreen TV en telefoon. Op alle kamers heeft u gratis wifi.

Comfort kamers (Hoeve Zuid)
Een aantal Comfort kamers liggen in het gebouw “Hoeve Zuid”. Dit is de carréboerderij direct naast het hoofdgebouw. Deze kamers hebben dezelfde voorzieningen als de Comfort kamers in het hoofdgebouw: comfortabele hotelkamers op drie-sterrenniveau met een eigen badkamer met toilet en douche, slaapkamer, flatscreen TV en telefoon. Op alle kamers heeft u gratis wifi.

Economy kamers
Deze sobere maar nette twee-sterren kamers beschikken over een slaapkamer met wastafel en/of douche. De overige sanitaire voorzieningen bevinden zich in gezamenlijke ruimtes op de gang (heren en dames gescheiden). Op alle kamers heeft u gratis wifi.

Economy kamer

Comfort kamer

Veel gestelde vragen

Toegankelijkheid

Er is een lift aanwezig

Parkeren

Gratis parkeerplaatsen zijn aanwezig

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Internet

In het hoofdgebouw is gratis wifi, zowel in de zalen als in de hotelkamers.

Routebeschrijving

Rolduc Kerkrade
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade
www.rolduc.com

Lees hier wat andere gasten vonden van hun verblijf in Rolduc via Tripadviser.

Routebeschrijving per auto:

Vanaf Eindhoven
Volg de A2 richting Maastricht/Heerlen en ga vanaf knooppunt Kerensheide richting Heerlen/Aken (A76). Vanaf knooppunt Ten Esschen richting Kerkrade (A76 en vanaf knooppunt Bocholtz de N281). Neem afslag Kerkrade en  volg “Kerkrade”.
Volg de bruine bordjes “Rolduc”.

N.B. voor gebruikers van navigatiesystemen:
Niet alle navigatiesystemen geven de route naar de Heyendallaan goed weer. Omdat de Heyendallaan in het verlengde van de Rolduckerstraat ligt (in oostelijke richting), is het het veiligst om als eindbestemming Rolduckerstraat in plaats van Heyendallaan in te programmeren. Volgt u in geen geval de route via de Kloosterlindenweg, want dit is een onbegaanbaar bosweggetje.

Routebeschrijving per trein en bus:

Vanuit Nederland

  • Naar station Kerkrade-Centrum. Per taxi naar Rolduc.
  • Naar station Heerlen, vandaar per taxi of bus naar Rolduc.

Klik voor de openbaar vervoer planner.

Vind hier Abdij Rolduc op Google Maps om zo lopend (+/- 20 min.) vanaf het station Kerkrade Rolduc te bereiken.

Plan je route

Cookies & privacy

We gebruiken slechts functionele en analytische cookies. Verder niets!

Privacy policy | Sluit